top of page

עמותת אנוש

איך הכל התחיל?

 

באחת מתכניות הטלוויזיה שלה במסגרת הסדרה "שעות אמיתיות", חשפה צופית בפעם הראשונה את העובדה שיש לה אח המתמודד עם מחלת נפש – סכיזופרניה. היא ראיינה אותו ומספר מאושפזים אחרים בין כתלי בית חולים גהה, שבו היה מאושפז.

 

צופית סיפרה שבמשך שנים התביישה בעובדה שאחיה מאושפז בנסיבות כאלה וסיפרה לכולם שהוא אושפז בגלל תאונת דרכים.

לאחר התכנית נעשתה פנייה לצופית מעמותת אנוש. הרגשנו שהיא יכולה להתגייס לטובת ההסברה והמלחמה שלנו נגד הסטיגמה שדבקה בפגועי הנפש. צופית נענתה לקריאה בשמחה ובהתלהבות ומיד נרתמה לעשייה.

 

היא נשלחה על ידי יחסי הציבור של העמותה ודיברה על כל במה ובכל מדיה אפשרית על הנושא של הסטיגמה, על האוכלוסייה המוחלשת הזאת, הנחבאת אל הכלים ועל כך שעלינו לפרוץ את מחסום הבושה.

פעילות בעמותה

 

צופית קיימה במשך שנה קורס תקשורת המונים ועמידה מול מצלמה לחברי עמותת אנוש המתמודדים עם פגיעה נפשית. זאת, במטרה להכשיר דוברים מקרב המתמודדים לדבר בתקשורת ולדעת לשאת את קולם בגאון ובגאווה, לקדם את מטרותיהם הן בנושאי הסברה והן בנושאי חקיקה.

 

צופית מתנדבת להרצות בפני קהלים שונים ועושה זאת בתכיפות רבה. היא נושאת דברים מול משפחות במרכזי הייעוץ למשפחות של העמותה הפזורים ברחבי הארץ (7 מרכזי מיל"ם – מרכזי ייעוץ למשפחות מתמודדים), מבקרת בסניפי אנוש (55 במספר בכל הארץ) ובפני הקהל הרחב שמזמין אותה להרצאות בנושא (מקומות עבודה, אקדמיות וכד').

צופית רותמת לא פעם למאבק את אחיה עמירם שמתראיין ומציג את סיפור השיקום המופלא שלו.

 

נשיאת אנוש

 

צופית נבחרה על ידי חברי חוג הידידים להיות נשיאת אנוש. כשהיא מופיעה היא מדברת תחת הכותרת הזאת, אבל נושאת דברם של נפגעי הנפש במדינה באשר הם. עמותות וארגונים נוספים בבריאות הנפש אימצו אותה אל חיקם והיא מסייעת לכולם בחפץ לב ובשמחה גדולה.

 

צופית מנחה מדי שנה את ערב ההתרמה השנתי של העמותה המאחד בכל פעם סיפורי חיים שונים של מתמודדים לצד הופעת אמן אורח. מאז שהחלה לפני כשש שנים להיות הציר המרכזי של ערבי ההתרמה, שילשה העמותה את ההכנסות מערב זה ואף יותר מכך.

 

למידע נוסף בקרו באתר העמותה:  www.enosh.org.il

bottom of page